KONFERENCJA “PRODUKT REGIONALNY – NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO. O SILE LOKALNEJ TOŻSAMOŚCI”.

Serdecznie zapraszamy na Konferencje “Produkt Regionalny – Nasze kulinarne dziedzictwo. O sile lokalnej tożsamości”, która odbędzie się 4 marca 2022r., godz. 10:00-13:30 w Powiatowym Centrum Kształcenia Ustawicznego w Chrzanowie, ul. Focha 3. Organizatorem konferencji jest Zespół Szkół Techniczno-Usługowych w Trzebini.

Produkty regionalne odgrywają znaczącą rolę w podtrzymaniu dziedzictwa kulturowego, wyróżniają dany obszar, wymagają ochrony i troski. Urozmaicają naszą lokalną gastronomię, wzbogacają ofertę turystyczną.
Ocalenie rodzimych specjałów, zachowanie tradycyjnych receptur, wysoka jakość są atrakcją dla konsumentów i stanowią o sile lokalnej tożsamości. O tym i wielu innych unikatowych rzeczach mówić będą już 4 marca wyjątkowi goście, którzy swoje prelekcje wzbogacą o rys historyczny i kontekst regionalny.

Wykład inauguracyjny wygłosi dr Krzysztof Duda – Dyrektor Instytutu Zootechniki Państwowego Instytutu Badawczego w Krakowie. Serdecznie zapraszamy!

Link do rejestracji:

http://promocja.zstu.edu.pl/formularz/


Ustawienia